16 اسفند 1394 - 5:53 شناسه خبر: 4086 نسخه چاپی

لزوم افزایش ارتباطات در حوزه صنایع نساجی و کشاورزی میان ایران و پاکستان

لزوم افزایش ارتباطات در حوزه صنایع نساجی و کشاورزی میان ایران و پاکستان
نایب‌رئیس اتاق ایران در دیدار با نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع لاهور برافزایش ارتباطات در حوزه صنایع غذایی، فرودگاه، صنایع نساجی و کشاورزی بین ...

نایب‌رئیس اتاق ایران در دیدار با نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع لاهور برافزایش ارتباطات در حوزه صنایع غذایی، فرودگاه، صنایع نساجی و کشاورزی بین ایران و پاکستان تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل ازاتاق ایران، غلامحسین شافعی، نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به اینکه ایران با کشور پاکستان در ابعاد مختلف تاریخی، دینی و اجتماعی رابطه بسیار عمیق دارند، گفت: ایران و پاکستان با توجه به قرابت‌های فرهنگی و اجتماعی از رابطه‌ای مستحکم برخوردار هستند، به‌گونه‌ای که در بسیاری از خانواده‌های ایرانی قرآن‌های خطی از کشور پاکستان وجود دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به علاقه‌مندی سیاستمداران دو کشور برای افزایش همکاری‌ها و وجود اشتراکات بسیار متأسفانه تاکنون فعالیت‌های مشترک اقتصادی ارزشمندی بین ایران و پاکستان صورت نگرفته است.

نایب‌رئیس اتاق ایران افزود: روابط اقتصادی ایران و پاکستان متناسب با روابط فرهنگی و سیاسی دو کشور نیست، که باید برای این امر راهکاری ارائه شود.

شافعی عنوان کرد: با توجه به اینکه دو کشور در سطح تعاملات اقتصادی منطقه به‌عنوان محورهای تعیین‌کننده شناخته می‌شوند، اما تاکنون از این ظرفیت‌ها به‌خوبی استفاده‌نشده است.

رئیس اتاق مشهد بابیان اینکه ایران وارد فصل جدیدی از روابط سیاسی و اقتصادی شده است، ادامه داد: ایران در برقراری ارتباط اولویت‌هایی همچون همسایگی و مسلمانی را قائل است که کشور پاکستان هر دو ظرفیت را دارد، بنابراین اتاق‌های بازرگانی دو کشور باید از این فرصت طلایی استفاده کنند.

نایب‌ رئیس اتاق ایران حوزه حمل‌ونقل و ترانزیت را از ظرفیت‌های باارزش دو کشور دانست و ابراز کرد: افزایش ارتباطات در حوزه صنایع غذایی، فرودگاه، صنایع نساجی و کشاورزی با توجه به ظرفیت‌های دو کشور ضروری است.

ارزش تجارت ایران و پاکستان 220 میلیون دلار است

الماس حیدر، نایب‌رئیس بازرگانی و صنایع لاهور پاکستان با اشاره به این‌که ایران همسایه بسیار بزرگ و ارزشمند ی برای کشور پاکستان است، خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی لاهور آمادگی دارد تا زمینه تعامل بازرگانان ایرانی با پاکستانی را فراهم کند.

وی ارزش تجارت بین دو کشور ایران و پاکستان 220 میلیون دلار عنوان کرد و افزود: با لغو قطعنامه 2231 سازمان ملل، پاکستان تحریم‌ها را از بین برد و شرایط را برای برقراری ارتباط بین دو کشور فراهم کرد.

 

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی لاهور پاکستان از افزایش فعالیت‌های بانکی بین دو کشور خبر داد و گفت: تجارت صحیح می‌تواند از تجارت قاچاق جلوگیری کند و بانک‌ها در این زمینه می‌توانند نقش بسیار مهمی را ایفا کنند.

 

الماس حیدر عنوان کرد: یک شبکه وسیع مهندسی در پاکستان شکل‌گرفته و بر همین اساس شرکت‌های ایرانی می‌توانند پلاستیک به پاکستان صادر کنند.

وی نسبت به سرمایه‌گذاری در بخش صنعت خودرو ایران ابراز علاقه‌مندی کرد و گفت: پاکستان به 5 هزار مگابات انرژی نیاز دارد و امیدوار هستیم که دولت‌های دو کشور وارد گفت‌وگو شوند تا زمینه شکل‌گیری این تجارت بزرگ را فراهم کنند.

 

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی و صنایع لاهور پاکستان بابیان اینکه چرم پاکستان به کشورهای اروپایی صادر می‌شود، خاطر نشان کرد: در حوزه‌هایی همچون ساختمان، کاغذ، نرم‌افزار و سخت‌افزار و صادرات میوه، پاکستان می‌تواند تعاملات خود را با جمهوری اسلامی ایران افزایش دهد.

 

الماس حیدر تأکید کرد: ایران می‌تواند از طریق پاکستان علاوه بر استفاده از بازار بنگلادش و نپال، با چین نیز وارد فعالیت‌های تجاری ارزشمند شود.

وی به علاقه‌مندی لاهور برای برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی در ایران و به‌ویژه در مشهد اشاره کرد و ادامه داد: با فعال شدن دبیرخانه کمیته مشترک اقتصادی ایران و پاکستان این دو کشور می‌توانند تصمیمات خود را عملیاتی کنند.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی و صنایع لاهور پاکستان از بورسیه دانشجویان ایرانی در پنج رشته تحصیلی در لاهور خبر داد.